Διευκρινίζοντας…

Εκ παραδρομής, προφανώς, αναγράφηκε στο σημερινό (22/6/2014) φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή» πως συμμετέχω στην «Κοινωνική Επιτροπή» του Κόμματος «Το Ποτάμι».Μια επιτροπή που αποτελεί μια «δεξαμενή» προσώπων που δεν είναι μέλη του κόμματος αλλά τους ζητήθηκε από το Ποτάμι και τον Στ. Θεοδωράκη να έχουν σημαίνοντα ρόλο στην διαμόρφωση των θέσεων του επικείμενου συνεδρίου. Θέλω να δηλώσω ρητά πως δεν συμμετέχω στην επιτροπή αυτή.

Πράγματι μου προτάθηκε τιμητικά να είμαι στην Κοινωνική Επιτροπή μαζί με εξαίρετους συναδέλφους και άλλους πολίτες που εκτιμώ για τις ιδέες τους και τη συγκρότησή τους, αλλά αρνήθηκα να αποδεχτώ την πρόταση με το σκεπτικό πως ούτε η φύση της εργασίας μου, ούτε η φύση του χαρακτήρα μου, μου  επιτρέπει οποιαδήποτε οργανωτική δέσμευση με πολιτικό κόμμα όσο χαλαρή κι αν είναι αυτή.

Κάτι τελευταίο ως υστερόγραφο μια που μου δίνεται η αφορμή. Θεωρώ πως τέτοιες «δεξαμενές» -ειδικά μάλιστα όταν απαρτίζονται από ανθρώπους όπως αυτοί που διάβασα πως  θα συμμετέχουν στην κοινωνική επιτροπή του Ποταμιού- είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στα κόμματα. Όμως σημαντικότερο σήμερα είναι τα κόμματα νέας κουλτούρας όπως τέτοιο είναι το Ποτάμι να μπολιάσουν τις παραδόσεις της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με θεσμούς συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας ώστε το «ανοικτό κόμμα» να φέρει τους πολίτες κοντύτερα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Το Ποτάμι είναι σε ιδανική θέση να το πραγματοποιήσει. Διαφορετικά δεν θα είναι ένα Άλλο κόμμα, αλλά ένα  κόμμα σαν όλα τα άλλα έστω και από τα πλέον συμπαθητικά.

Εύχομαι καλή επιτυχία και γόνιμο συνέδριο στο Ποτάμι.

φιλικά

Νίκος Μαραντζίδης

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διευκρινίζοντας…

 1. kύριε Μαραντζίδη καταδικάζω απερίφραστα την ειs βάροs σαs επίθεση.
  Δεν ανηκω σε κανένα ιδεολογικά και πολιτικά σε κανενα από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματοs.
  Σαs έχω δει μία η δυό φορεs σε τηλεοπτικά πάνελ και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την απύθμενη έμπάθεια σαs για ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και τον ΄πρώην ηγέτη του !!!
  Δικαίωμα σαs και το σέβομαι απόλυτα .
  Ομωs θα περίμενε κανείs από έναν άνθρωπο του πνέυματοs να είναι πιό ευπρεπήs σε χαρακτηρισμούs και περισσότερο δίκαιοs στην πολιτική του κρίση και όχι να προσπαθεί να φορτώσει όλα τα κακά τηs μοίραs μαs [του] σε εύκολουs αποδιοπομπαίουs τράγουs ,απαλλάσονταs άλλουs που αντικειμενικά έχουν αν όχι την μεγαλύτερη αλλά την ίδια ευθύνη.
  Με βάση τα παραπάνω σωστό θα ήτανε ο δημόσιοs λόγοs κάθε ανθρώπου και πολίτη να είναι λιγότερο προκλητικόs ,εμπαθήs και απαλλαγμένοs από την αλαζονία τηs »καθηγητικήs αυθεντίαs»..
  Λυπάμαι ……….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s